اسلام براى نماز جمعه، خیلى اهمیت قایل است.
ملت ایران، نماز جمعه نداشت و از این نعمت محروم بود؛ انقلاب به او نماز جمعه داد. در طول این سالها، نمازهاى جمعه نقش بسیار بزرگى در پیشرفتها و موفقیتهاى این ملت و این کشور ایفا کردهاند و سهم بسزایى در بسیج نیروها و سازندگى و هدایت سیاسى و دینى مردم داشتهاند.
اسلام براى نماز جمعه، خیلى اهمیت قایل است… از قول پیامبر خدا(صلىاللهعلیهواله) نقل شده که فرمود: «من کان یؤمن بالله و الیوم الاخر فعلیه بالجمعه یوم الجمعه». یعنى هر کس که ایمان دارد، در روز جمعه نباید نماز جمعه را فراموش کند. از امام باقر(علیهالسلام) روایت شده است که فرمود: «والله لقد بلغنى ان اصحاب النبى (صلىاللهعلیهواله) کانوا یتجهزون للجمعه یوم الخمیس». یعنى اصحاب پیامبر، در روز پنجشنبه خودشان را براى فردا آماده مىکردند، تا به نماز جمعه بروند. در یک روایت دیگر دارد که امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: روز پنجشنبه دارویى نخورید که شما را در بستر بیندازد، تا مبادا نماز جمعهى فردا از دستتان برود.
دربارهى احترام به نماز جمعه، از امام صادق(علیهالصلاهوالسلام) روایت است: «لیتزین احدکم یوم الجمعه»؛ روز جمعه، خود را زینت کنید. «یغتسل و یتطیب و یسرح لحیته»؛ غسل کنید، عطر بزنید و سر و صورت خود را مرتب نمایید. «یلبس انظف ثیابه»؛ تمیزترین لباسهایتان را بپوشید و به نماز جمعه بروید.
در روایت دیگر دارد که ملائکهى الهى مىایستند و مىبینند که چه کسى زودتر وارد مصلا شد و همینطور مىنویسند: نفر اول، نفر دوم، نفر سوم، نفر پنجم، نفر صدم؛ تا وقتى که امام جمعه بلند مىشود خطبه را بخواند. یعنى هرچه مىتوانید، زودتر در نماز جمعه حاضر شوید.
در یک روایت دارد که «لو یعلم امتى ما لهم فیها»؛ اگر مردم منافع این سه چیز را مىدانستند، «لیضربوا علیها بالسهام»، بر سر آن با هم منازعه مىکردند. آن سه چیز، عبارت از اذان و زود رفتن به نماز جمعه و قرار گرفتن در صف اول است، که ممکن است صف اول جهاد یا صف اول نماز جمعه باشد.
…اینها به حرکت انقلابى و بزرگ شما برکت خواهد داد و نماز جمعه، زمینهى تقوا را در میان مردم زیاد خواهد کرد.
(خطبههاى نماز جمعهى امام خامنه ای ۱۹/۱۱/۱۳۶۹)[divider]
[Google]