پدر امام زمان عزیز ما
این روزها متعلق به امام عسگری (سلاماللّه علیه) است، که میتواند الگوی همهی مؤمنان، بخصوص جوانان باشد. این امامی که موافقان، شیعیان، مخالفان، غیر معتقدان، همه، شهادت دادند و اعتراف کردند به فضل او، به علم او، به تقوای او، به طهارت او، به عصمت او، به شجاعت او در مقابل دشمنان، به صبر و استقامت او در برابر سختیها، این انسان بزرگ، این شخصیت باشکوه، وقتی به شهادت رسید، فقط بیست و هشت سال داشت. در تاریخ پرافتخار شیعه، این نمونهها را کم نداریم. پدر امام زمان عزیز ما با آن همه فضیلت، با آن همه مقامات، با آن همه کرامات، وقتی با سم و جنایت دشمنان از دنیا رفت، فقط بیست و هشت سال داشت؛ این میشود الگو؛ جوان احساس میکند یک نمونهی عالی در مقابل چشم دارد. آن امام بزرگوار، جوادالائمه (علیهالسّلام) است که در بیست و پنج سالگی شهید شده است؛ این امام عسگری (علیه الصّلاه و السّلام) است که در بیست و هشت سالگی به شهادت رسیده است؛ و این همه فضیلت، این همه مکرمت، این همه عظمت، که نه فقط ما به آنها قائلیم و مترنّمیم، بلکه دشمنانشان، مخالفانشان، کسانی که اعتقاد به امامت آنها نداشتند، همه اعتراف کردند.
تدبری در سیرۀ تاریخی امام حسن عسکری صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ
پس از آشنا شدن مردم با منصب الهی امامت و به رسمیت شناخته شدن مکتب تشیع در دورۀ امام حسن عسکری عَلَیهِالسَّلَامُ مهمترین مسئله غیبت امام مهدی صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ و آمادگی مردم برای پذیرش آن بود که دو عامل، تبلیغ اندیشه و انقلاب حضرت مهدی را دشوار مینمود:
۱- احساس خطر حکومت و سختگیری بر امام حسن عسکری صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ
۲- عادت کردن مردم به ادراک و معرفت حسی و دشواری پذیرش غیبت و تنفیذ آن در شخص مهدی صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ
پیش از ولادت امام زمان صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ
امام حسن عسکری صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ در زمانی به امامت رسیدند که هرزگی و عیاشی در دستگاه حکومت رو به افزایش بود و مخالفان حکومت با انواع فشارهای اعم از اقتصادی و ترور و … دست و پنجه نرم میکردند. در این زمان شیعه تبدیل به یک وزنه شده و همۀ اینها سبب شد تا دستگاه خلافت از امام حسن عسکری صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ و فعالیتهای ایشان سخت بیمناک باشد. بنا بر این تمام حرکات ایشان سخت زیر نظر بود به طوری ایشان هر دوشنبه و پنج شنیه در دربار ناچار بودند که حاضر شوند. به علاوه حکومت میکوشید تا از تولد حضرت مهدی صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ جلوگیری کند.
دفاع از عقاید شیعه
امام حسن عسکری صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ پس از امامت با استفاده از آگاهیهای غیبی با تردید کنندگان در امامتشان به مبارزه برخاستند و با پاسخگویی به شبهات، باطل خواندن فرقههای انحرافی نظیر صوفیه واقفیه و مفوضه و اسماعیلیه، زیدیه و مدعیان دروغین امامت، شیعیان را به حقیقت امر هدایت میکردند و ایشان برای حفظ میراث شیعه از نشر کتابت حدیث استقبال و عاملان به آن را تشویق و دعا و تأیید میکردند.
ایجاد شبکۀ ارتباطی بین شیعیان
رسالت دیگری که بر دوش امام حسن عسکری صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ سنگینی میکرد، حمایت و پشتیبانی از شیعیان بود. امام عَلَیهِالسَّلَامُ برای جلوگیری از گرایش شیعیان به دستگاه عباسی و افزایش صبر و دلگرمی و تقویت روحیۀ آنها به حمایت مالی و توجیه سیاسی رجال و عناصر مهم شیعه اقدام کردند.
امام عَلَیهِالسَّلَامُ با هدف تربیت علمی و فرهنگی شاگران و روانه کردن وکلا به مناطق شیعه نشین ارتباط شیعیان با حوزۀ امامت و با یکدیگر، یک شیکۀ ارتباطی وسیع را طراحی کردند. بدین ترتیب تمام مناطق را از طریق وکلا زیر نظر داشتند و وجوه مالی شیعیان را جمع آوری و با واسطه گری وکلا مشکلات شیعیان را حل میکردند.
زمینه سازی برای غیبت
اصلی ترین برنامۀ امام عَلَیهِالسَّلَامُ زمینه ساری برای دوران غیبت بود. ایشان با نامه نگاری شیعیان خاص خود را از تولد حضرت مهدی صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ آگاه کردند.و صفات ایشان را پس از ظهور اعلام میکردند.
آن بزرگوار برای آمادگی مردم و درک شرایط غیبت تماس خود را با شیعیان محدود کردند و با آنها از پشت پرده سخن میگفتند و به سؤالهای و مراجعات با نامه پاسخگو بودند.
شاخصههای دورۀ امام حسن عسکری صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ
. استفادۀ گسترده از آگاهیهای غیبی برای جلب منکران امامت
. حمایت و پشتیبانی مالی، معنوی، امنیتی از شیعیان با تدابیر خاص
. آماده سازی شیعیان برای دوران غیبت فرزند خود.
میگن اگر حاجت معنوی دارید از امام حسن عسکری علیه السلام بخواهید.امامی که زیارت اربعین مدیون اوست…
انشالله هر چه زودتر حرم باصفای سامرا رو زیارت کنیم.
تشکر بابت این مطلب.
یا صاحب الزمان آجرک الله
بسیار ممنون
مطلب مفیدی بود.