الزامات تحقق عزم ملی در شعار سال 93 اگر فرهنگ به مثابه ی هوا است پس باید مراقب باشیم که هوای مسموم تنفس نکنیم و این نیازمند رصد دائمی جریان فرهنگی حاکم بر کشور توسط همه است. ما همگی باید خود را ن" />

یدالله مع الجماعه

الزامات تحقق عزم ملی در شعار سال ۹۳
اگر فرهنگ به مثابه ی هوا است پس باید مراقب باشیم که هوای مسموم تنفس نکنیم و این نیازمند رصد دائمی جریان فرهنگی حاکم بر کشور توسط همه است. ما همگی باید خود را نسبت به حوادث فرهنگی که در اطرافمان اتفاق میفتد مسئول دانسته و با نگاه انتقادی صحیح، مسائل فرهنگی جاری کشور را بررسی کنیم…[divider]

ترکیب نام سال ۹۳ شامل دو موضوع کلان یعنی اقتصاد و فرهنگ و دو راهکار یعنی عزم ملی و مدیریت جهادی است؛ با این توضیح که تحقق دو موضوع اول باید مبتنی بر دو راهکار بعدی باشد. به عبارت بهتر امام خامنه ای دو راهکار اساسی را برای رسیدن به اهداف اقتصادی و فرهنگی  معرفی کرده اند.

نکته ای که در شعار امسال نهفته است نیاز مبرم به حضور مردم در دو عرصه ی اقتصاد و فرهنگ است. در موضوع اقتصاد که چندسالی است شعارهای سال را به خود اختصاص داده از همان ابتدا حضور مردم به عنوان یکی از ارکان اقتصاد خودنمایی می کرد. امسال نیز امام خامنه ای در سخنرانی آغازین خود در حرم مطهر رضوی یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی را حضور مردم دانستند و فرمودند:

“این اقتصادی که به عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح می شود، مردم‌بنیاد است؛ یعنی بر محور دولت نیست و اقتصاد دولتی نیست، اقتصاد مردمی است؛ با اراده‌ی مردم، سرمایه‌ی مردم، حضور مردم تحقّق پیدا می کند. امّا «دولتی نیست» به این معنا نیست که دولت در قبال آن مسئولیّتی ندارد. ۱/۱/۹۳”

در موضوع اقتصاد دو وظیفه ی مهم بر دوش ما مردم است که نیازمند عزم ملی و لبیک ما به شعار سال ۹۳ می باشد:

الف- تولید ملی:

در باب تولید ملی یکی از مهمترین وظایف ما خرید کالای داخلی و حمایت از تولید ملی است. اگر تولید ملی رونق پیدا کند در عمل چند مشکل عمده ی اقتصادی رفع خواهد شد. اگر ما توانستیم تولید داخلى را رونق ببخشیم، مسئله‌ى تورم حل خواهد شد؛ مسئله‌ى اشتغال حل خواهد شد؛ اقتصاد داخلى به معناى حقیقى کلمه استحکام پیدا کرده  و هزاران فواید دیگر در پی آن خواهد آمد.

ب- پرهیز از اسراف و اصلاح الگوی مصرف:

ما در زمینه‌ى مصرف، در زمینه‌ى هزینه کردن منابع مالى کشور که به وسیله‌ى خود ما و به وسیله‌ى همه‌ى برادران هم‌میهن ما و به وسیله‌ى مسئولین کشور با زحمت زیاد به وجود مى‌آید، دچار نوعى بى‌توجهى هستیم، که بایستى این را تبدیل کنیم به یک توجه و اهتمام خاص. ما دچار اسراف هستیم، ما دچار ولخرجى و ولنگارى در مصرف هستیم. ما بایستى مصرف کردن را مدبرانه و عاقلانه مدیریت کنیم. مصرف نه فقط از نظر اسلام، بلکه از نظر همه‌ى عقلاى عالم، چیزى است که باید تحت کنترل عقل قرار بگیرد. با هوى و هوس، با خواهش دل و آنچه که نفس انسان از انسان مطالبه می کند، نمی شود مصرف را مدیریت کرد. کار به جائى می رسد که منابع کشور به هدر می رود، شکاف بین فقرا و اغنیاء زیاد می شود، عده‌اى در حسرت اولیات زندگى می مانند و عده‌اى با ولخرجى و ولنگارى در مصرف، منابع را هرز و به هدر می دهند.?????????????????????????????????????

در موضوع فرهنگ که به نظر بسیار مهم تر و حیاتی تر از اقتصاد است و امام خامنه ای از آن به هوایی که تنفس می کنیم تعبیر کردند، حضور مردم به مراتب بیشتر از قبل مورد نیاز است. مسئله ی تهاجم فرهنگی که چندین سال قبل امام خامنه ای آن را گوشزد کردند همچنان وجود داشته و البته متاسفانه باید گفت امروز در زمینه ی فرهنگ، طمع دشمن بیشتر هم شده است. همگی نیک می دانیم چند سالی بود که شعارهای سال همگی بر محور اقتصاد بود اما اینکه رهبر انقلاب اسلامی در شعار امسال فرهنگ را در کنار اقتصاد آورده و اهمیت آن را بیشتر از اقتصاد دانستند نشان می دهد در این زمینه نیاز به حرکت جهادی و پر شتاب هستیم. دیدار سال گذشته ی امام خامنه ای با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی که در این دیدار رهبر انقلاب یک بار دیگر از دغدغه‌های فرهنگی خود و خطراتی که فرهنگ ما را تهدید می‌کند سخن گفتند و آن‌چنان وارد مصادیق شدند که به مرز گلایه و شکایت نزدیک شد یکی از مهمترین دیدارهای سال گذشته ی ایشان بود.

در زمینه ی فرهنگ موارد بسیاری را می­توان نام برد که نیاز به عزم ملی داشته و همتی جهادی می طلبد اما دو نکته ی مهم را امام خامنه ای در سخنرانی ابتدای سال خود در زمینه فرهنگ از مردم مطالبه کردند:

الف- گسترش کار فرهنگی بخصوص توسط جوانان:

«امّا آنچه نقطه‌ی مهم‌تر عرض من است،خطاب به جوانهایی است که در سرتاسر کشور فعّالیّتهای فرهنگی را به صورت خودجوش شروع کردند که بحمدالله خیلی هم وسیع شده است. آن جوانهایی که در تهران، در شهرهای گوناگون، در استانهای مختلف، در خود مشهد، در بسیاری از شهرهای دیگر کار فرهنگی می کنند، با اراده‌ی خودشان، با انگیزه‌ی خودشان ـ کارهای بسیار خوبی هم از آنها ناشی شده است که از بعضی از آنها ما بحمدالله اطّلاع پیدا کردیم ـ کار را هرچه میتوانند به‌طور جدّی دنبال کنند و ادامه بدهند. بدانند که همین گسترش کار فرهنگی در بین جوانهای مؤمن و انقلابی، نقش بسیار زیادی را در پیشرفت این کشور و در ایستادگی ما در مقابل دشمنان این ملّت، ایفا کرده است.۱/۱/۹۳»
ب – نگاه نقادانه نسبت به اوضاع فرهنگی کشور:

اگر فرهنگ به مثابه ی هوا است پس باید مراقب باشیم که هوای مسموم تنفس نکنیم و این نیازمند رصد دائمی جریان فرهنگی حاکم بر کشور توسط همه است. ما همگی باید خود را نسبت به حوادث فرهنگی که در اطرافمان اتفاق میفتد مسئول دانسته و با نگاه انتقادی صحیح، مسائل فرهنگی جاری کشور را بررسی کنیم.

سخن پایانی اینکه فرموده اند: «یدالله مع الجماعه» .دست خداوند همراه جماعت است. چه بسا عزم ملی را بتوان در همین حدیث معنا کرد. اگر ما در زمینه هایی که ذکر شد، عزم ملی خود را نشان داده و با حرکتی جهادگونه به سمت این اهداف قدم برداریم قطعا یاری خداوند شامل حال ما خواهد شد. ما ملت ایران بارها شاهد بوده ایم که هر جا یک حرکت ملی در راستای اهداف انقلاب اسلامی صورت گرفته خداوند به بهترین نحو آن حرکت را به سرانجام رسانده است. ما اثر عزم ملی را در ۲۲ بهمن ۵۷ ، در نهم دی ۸۸ و در صدها مناسبت دیگر مشاهده کردیم.
باشد که در ۲۹ اسفند ۹۳، وقتی به پشت سر خود نگاه می‌کنیم، با توفیق در دستیابی به بخش مهمی از اهدافمان مواجه شده و لبخند ولی را توشه ی آخرتمان سازیم…

[author image=”http://0.gravatar.com/avatar/ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=50″ ]محمدصادق نصیرباغبان – کارشناس ارشد هوافضا – واحد معارف – ایمیل : sadegh.nasir@gmail.com[/author]

3 دیدگاه در“یدالله مع الجماعه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.